Welkom op www.mozaiek-art.com

Kunstvormen verbindt mensen met elkaar - Art forms brings people together -

Formas de arte reune a personas

Mijn naam is Constance Barend Franzani. U maakt kennis met mijn hobby’s.

Een ervan is Mozaïek-art. Mozaïeken is een leuke en ontspannende bezigheid. Het is een kunst vorm die mensen tot elkaar brengt. Ik ben een liefhebster van kunst/schilderijen. Ik teken schilderijen, die ik mooi vind na, om er vervolgens een mozaïek van te maken. Thérèse Stijnmetz is een van mijn favorieten. Toen ik haar een foto stuurde van mijn werk schreef zij terug. "Zij vond het heel leuk dat iemand, een van haar schilderijen in mozaik had gemaakt, die zo treffend was". Van de Google site heb ik van de zomerspelen 2012 alle tekeningen bij elkaar gevoegd en daar een mozaïek van gemaakt'. Ook van hen kreeg ik een leuke reaktie.

Daarnaast schrijf ik gedichten en verhalen: ‘uit het leven gegrepen:’ Ook schrijf ik kinderverhaaltjes en ik illustreer ze. Mijn 1e boekje is in 2013 uitgekomen.Een luchtig verhaal over de dood. In begrijpelijke taal voor kinderen. Ik heb gemerkt dat kinderen, ouders en grootouders het moeilijk vinden om over dit onderwerp te praten. Het is te gevoelig.

 

Het verhaal gaat over een meisje van 8 jaar. Zij vraagt aan haar oma, hoe het precies in zijn werk gaat als iemand overlijd. En oma verteld haar, op een luchtige manier hoe het zit. Daarnaast vertelt oma leuke anekdotes uit haar jeugd. Mijn verhaal ‘Oma, ga jij dood’ is voor iedereen leuk om te lezen en is verkrijgbaar bij www.bookscout.nl De opbrengst van mijn boekje gaat naar St. Kika.

 

Zingen is ook een van mijn hobby’s zingen. In 2005 heb ik een koor opgericht onder de noemer ’Oma’s aan de top’ www.omasaandetop.nl in februari 2017 jaar bestaat het koor 12 half jaar. Daar ben ik heel trots op. Vanaf 1997 zet ik mij in voor goede doelen.

 

Mijn gedichtenbundel: een web van duizend draden is is sinds kort uitgekomen. Gedichten uit het leven gegrepen die herkenbaar zijn voor mijn medemens.

Boekje oma ga jij dood! verkrijgbaar via bol.com en andere boekwinkels. ISBN 978-94-022-0140-6

Gedichtenbundel: Een web van duizend draden verkrijgbaar bij bol.com en andere boekwinkels.ISBN 978-94-022-1539-7

 

 

Opbrengst voor Stichting Kika.